Anmeldelse: The Hunger Games Catching Fire (film)

Originaltitel: The Hunger Games: Catching Fire
Årgang: 2013
Tagline: “Remember who the enemy is”
Instruktør: Francis Lawrence
Sprog: Engelsk
Genre: Dystopi, Sci-fi
Medvirkende: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Donald Sutherland
IMDB: Find den her!
Set: Til midnatspremiere i Imperial (19.11.13)
Stjerner: 4 ud af 5 mulige.

Efter Katniss og Peeta vandt den 74. omgang af The Hunger Games, er et oprør begyndt at sprede sig gennem Panems distrikter. The Capitol er meget utilfreds med denne udvikling, og Præsident Snow opsøger Katniss for at fortælle, hvordan situationen nu skal se ud, hvis hun vil holde sin nære i live. 

Catching Fire er holdt i et meget højt tempo; det ene øjeblik sad jeg på grådens rand, det næste måtte jeg virkelig bide tænderne sammen for at holde lattersudbrud tilbage, for sekundet efter at være ved at omkomme af spænding. Da jeg fik trampet mig igennem menneskemængden og kom ud af biografen havde jeg nærmest helt ondt i hovedet af alle de indtryk filmen havde efterladt sig (på en god måde).

Catching Fire var en klar opgradering siden første film, en film jeg aldrig forelskede mig helt i. Jeg følte at filmen nærmest fulgte bogen til punkt og prikke – dette er dog bedømt ud fra, at jeg ikke har læst den siden starten af 2013. Ergo, det er muligt at jeg husker lidt forkert (bær over med mig!). 

Hvis jeg skulle nævne dén ting filmen bedst formåede for mig, så var det deres casting. Hold nu op, hvor er alle, pånær Finnick, fuldkommen som jeg havde forestillet mig dem under læsningen. Det var virkelig fantastisk! Specielt Johanna fangirler jeg ekstremt over, hun var spot on. Skide, fucking sjov og hold da op, hvor var hun vred. Hun er virkelig mit højdepunkt. 

En anden ting filmskaberne bag Catching Fire skal have kæmpe applaus for er Arenaen. Hold nu op, hvor er den godt lavet – og igen, fuldkommen som jeg havde forestillet mig den.   

Hvorfor får filmen så kun 4 ud af 5 stjerner? Af den simple grund at jeg godt synes den kunne have varet to timer i stedet for at vare 2,5 time. Der var øjeblikke, hvor jeg ikke følte mig 100 % underholdt og det er altid ærgerligt, når en sådan film helst skal have en til at sidde helt ude på stolekanten. Når det er sagt, så er det en fucking god film!

Ps. Husk at jeg – indtil søndag – har en Giveaway kørende, hvor du kan vinde Katniss Mockingjay pin! Jeg har bemærket, at nogle har glemt at skrive en mail jeg kan kontakte jer på. Hvis ikke der er en mail er I ikke med i lodtrækningen – så husk det endelig! 🙂 

michella b.

blogger, boghandler. bosat i odense. bog- & technørd. i <3 some

Blog Comments

Jeg skal se den lige om lidt! EEEEEK! Jeg glæder mig!

Glædddddd dig!

Det er sådan en god film!

Jaaaa, det er det nemlig! Uh.

Leave a Comment