Anmeldelse: Winger af Andrew Smith

Originaltitel: Winger 
Forfatter: Andrew Smith 
Forlag: Simon & Schuster
Udgivelsesår: 2013
★★★★★

Ryan Dean West befinder sig i en jungle af forstyrrende hormoner, da han bliver rykket to klasser op på Pine Mountain Academy (en rigmandskostskole) han går på. Efter en uheldig situation ender han på kollegiet Opportunity Hall, hvor alle  skolens ballademagere bor; her fra hører vi om hans bøv af en roommate, hans unægtelige forelskelse i sin bedste veninde og hans opblomstrende venskaber.

“Yeah. Here’s another thing I realized: You’d think that receiving an injury to your balls is probably the worst thing that can happen to any guy, but it’s not. 
   Going to the doctor for an injury to your balls is much, much, worse.” 

Jeg har endnu ikke fundet en negativ anmeldelse af denne bog; og det forstår jeg virkelig godt! Hold nu kæft, hvor jeg skraldgrinede (på snot-ud-ad-næsen måden), mens jeg fulgte Ryan Deans, eller Wingers, udvikling gennem skoleårets løb; hvordan han befærdes og hvordan a l t går galt for den stakkels dreng. Det er virkelig en skæg historie som på skønneste vis akkompagneres af diagrammer og tegneserier, som protagonisten selv tegner.

“I found out something about words. There are plenty of words I can put on a paper, words I can see with my eyes and scribble with my hand, that I never had the guts to say with my mouth.”

Det er faktisk sjældent jeg er vild med historiernes protagonister. Ofte finder jeg mig selv i en situation, hvor jeg har lyst til at hive håret ud af hovedet på mig selv, fordi jeg bare har hørt nok på den gældende fortæller. Men Ryan Dean er klart en af de bedste jeg nogensinde har fulgt, og jeg blev helt ked af at lukke af efter den sidste side – han fortjener bare mere taletid (så det er godt der kommer en 2’er, hææææ <3). Han er skøn, men det er resten af karakterne også! Selv den pisseirriterende roommate Chas Becker. Han er en bølle med stort B, og opfører sig sjældent som han burde, eller udfører nogen former for venlige handlinger, alligevel nåede jeg helt at holde af ham ved bogens ende.

Andrew Smith har virkelig skabt noget genialt med Winger. Slutningen tog røven på mig, og gav en mavepuster ulig meget andet jeg har prøvet. Men historien er ikke til at lægge fra sig, hverken under eller efter læsningen. Det er vitterligt noget af det bedste YA jeg nogensinde har læst.

Du skal læse Winger. Andet har jeg ikke lyst til at sige.

michella b.

blogger, boghandler. bosat i odense. bog- & technørd. i <3 some

Blog Comments

Uhh den bog vil jeg rigtig gerne læse!!
Ved du om den er oversat til dansk? 😀

Mvh. Mie, Mizzepii.dk

Det bør du også! Herre (ny) yndlingsbog.
Det er den desværre ikke, men hvis jeg var et forlag, så ville jeg helt sikkert få fingrene ud! 😀

Nu bliver jeg jo nødt til at læse den, når du giver den så god en omtale!!! 😀

Gør det! Gør det! Gør det!

Ok, jeg bliver nok nødt til at overgive mig på et tidspunkt, selvom jeg – når jeg ser forsiden – ikke umiddelbart bliver fristet. Men jeg har kun hørt godt om den 🙂

Mvh.
Den lille Bogblog

Det var jeg heller ikke, men blev med tiden også overbevist – og det er jeg altså glad for nu!

Leave a Comment