10 bøger på min radar | Bogudgivelser fra efteråret 2019

Bogforside: Kærlig hilsen, Tove

Efteråret er lig med nye, spændende bogudgivelser. Efter jeg ikke længere arbejder som fuldtidsboghandler, er lige netop det her med udgivelser blevet nuanceret og spændende. “Nej, har hun udgivet en ny bog?” er en følelse jeg er ved at vende mig til, og som jeg nyder i langt højere grad en først ventet. Jeg skal ærligt erkende at FOMO var en reel følelse, da jeg fik mit optagelsesbrev fra SDU.

Nå, men det gør det jo kun endnu mere spændende at granske forlagenes hjemmesider for spændende indhold. Indlægget kunne let have været tre gange så langt.

Bøgerne er ikke sorteret efter udgivelsesdato, bemærk ikke alle er udkommet.

Søster min søster af Katrine Nørregaard

Bogforside Søster min søster af Katrine Nørregaard

Titel: Søster min søster
Forfatter:
ISBN: 9788740052305
Udgivelsesdato:
Forlag: Politikens Forlag
Sprog: Dansk
Genre: Fiktion
Format: Indbundet
Sideantal: 304


Søster min søster er en autofiktiv roman om Katrine og hendes tvingesøsters opvækst fra fødsel op igennem ungdommen. Katrine og Stine er enæggede tvillinger der blev født tre måneder for tidligt. Katrine sund og rask, Stine spastisk lammet.

Jeg læste Katrine Nørregaards debut i forbindelse med Bogforumsdebutantpris, hvor jeg fik bogen tilsendt som manus i et stort, hvidt ringbind. Det var en af de bøger jeg nød at læse, og hvor underholdningsværdien var i top.

Tilføj Søster min søster til din Goodreads TBR.

Den sorte bog af Lone Aburas

Bogforside: Lone Aburas Den sorte bog

Titel: Den sorte bog (B-sider)
Forfatter:
ISBN: 9788702281309
Udgivelsesdato:
Forlag: Gyldendal
Sprog: Dansk
Genre: Lyrik
Format: Hæftet
Sideantal: 58

Lone Aburas har udgivet sin første digtsamling, og jeg er simpelthen så spændt på at læse hende i det format. Samlingen tematiserer parallelsamfund, tvangsudsendelser, kemisk krigsførelse og kollapsede systemer.

For nogle år siden læste jeg Det er det jeg taler om (Regnskabets time), som blæste mig fuldstændig omkuld. Derfor har jeg også tarveligt høje forventninger til denne udgivelse.

Tilføj Den sorte bog til din Goodreads TBR.

Rosenreglen af Liv Nimand Duvå

Bogforside Rosenreglen af Nimand Liv Duvå

Titel: Rosenreglen
Forfatter:
ISBN: 9788702288865
Udgivelsesdato:
Forlag: Gyldendal
Sprog: Dansk
Genre: Fiktion
Format: Hæftet
Sideantal: 250

En kvinde flytter ind i et kollektiv nær en skov. Hun er ved at lave en kunstudstilling, men i takt med at hun arbejder med denne, begynder der at ske underlige ting i huset og i skoven.

Liv Nimand Duvå har tidligere udgivet Vi er vel helte der udkom på forlaget Kronstork.

Tilføj bogen til din Goodreads TBR.

Folket i træerne af Hanya Yanagihara

Bogforside Folket i træerne af Hanya Yanagihara

Titel: Folket i træerne
Forfatter:
ISBN: 9788740058239
Udgivelsesdato:
Forlag: Politikens forlag
Oversætter: Nete Harsberg
Sprog: Dansk
Originaltitel: The People in the Trees
Originalsprog: Engelsk
Genre: Fiktion
Format: Indbundet
Sideantal: 432

Folket i træerne er Yanagiharas debut. Den er baseret på den virkelige historie om nobelprismodtageren Carleton Gajdusek og udspiller sig i 1950. Norton Perina forbereder sig til en ekspedition til den fjerne ø, Ivu’iyu på jagt efter en forsvundet stamme. Hans mission lykkedes, og han finder ikke blot stammen, men også et folk der synes at leve langt længere end hvad der er normalt.

Hanya Yanagihara er kendt for bogen Et lille liv, der udkom tilbage i 2015.

Tilføj bogen til din Goodreads TBR.

Abens år af Patti Smith

Bogforside Abens år af Patti Smith

Titel: Abens år
Forfatter:
ISBN: 9788772044095
Udgivelsesdato:
Forlag: itemprop=”publisher”>Forlaget Klim
Oversætter: Charlotte Kornerup
Sprog: Dansk
Genre: Biografi
Format: Indbundet

Abens år er endnu en lille biografi om Patti Smith – Denne gang tager det afsæt i et skelsættende nytår, hvor alting starter skævt for Patti Smith. Mens hun er i gang med at udføre en række koncerter på det legendariske spillested Fillmore i San Fransisco, rammes en nær ven af en alvorlig sygdom.

Det kommer snart ikke som nogen overraskelse, at jeg har elsker og beundret Patti Smiths biografier lige siden jeg læste M Train i 2015. Derfor skal jeg selvfølgelig have fingrene i Abens år som udkommer den 8. november 2019.

Gileads døtre af Margaret Atwood

Bogforside Gileads døtre

Titel: Gileads døtre
Forfatter:
ISBN: 9788711912065
Udgivelsesdato:
Forlag: Lindhardt & Ringhof
Sprog: Dansk
Originaltitel: The Testaments
Originalsprog: Engelsk
Genre: Fiktion
Format: Indbundet
Sideantal: 432

I den selvstændige fortsættelse til Tjenerindens fortælling hører vi om, hvad der er sket med kvinderne i Gilead. Med skiftende fortæller hører vi fra tre kvinder med hver deres vidnesbyrd.

Jeg føler det her er en bog hele verden har ventet på, og jeg glæder mig til at læse den. Den får jo helt fantastiske anmeldelser.

Creme Fraiche af Suzanne Brøgger

Bogforside Creme Fraiche af Suzanne Brøgger

Titel: Creme Fraiche
Forfatter:
ISBN: 9788702291919
Udgivelsesdato:
Forlag: Gyldendal
Omslagsgrafiker: Ida Balslev-Olesen
Sprog: Dansk
Genre: Fiktion
Format: Hæftet
Sideantal: 344

Creme fraiche af Suzanne Brøgger udkom første gang i 1978, hvor den vakte stor opsigt med tropegrønne afstøbninger af kusser, og sit lystfokuserede handlingsforløb. Det er en klassiker inden for dansk litteratur (jo, det tør jeg godt påstå), og jeg skal da bare have den læst.

Tilføj bogen til din Goodreads TBR-liste.

Fri os fra kærligheden af Suzanne Brøgger

Titel: Fri os fra kærligheden
Forfatter:
ISBN: 9788702291902
Udgivelsesdato:
Forlag: Gyldendal
Omslagsgrafiker: Ida Balslev-Olesen
Sprog: Dansk
Genre: Fiktion
Format: Hæftet
Sideantal: 304

”den bouillonterning, der indeholder ingredienserne til resten af mit forfatterskab”

Suzanne Brøgger om Fri os fra Kærligheden

Fri os fra kærligheden er Suzanne Brøggers debut der genudgives den 18. november 2019 sammen med Creme Fraiche. I debuten kritiserer hun den vestlige kultur, og de institioner der er grundstenene i vores liv — kernefamilien og parforholdet. Mere ved jeg egentligt ikke, men jeg glæder mig til at læse den.

Tilføj bogen til din Goodreads TBR-liste.

Samlede Strunge – digte 1978-85

Bogforside: Samlede Strunge 2019

Titel: Samlede Strunge – Digte 1978-85
Forfatter:
ISBN: 9788702293340
Udgivelsesdato:
Forlag: Gyldendal
Sprog: Dansk
Genre: Lyrik
Format: Hæftet
Sideantal: 1040

Samlede Strunge er et samlet genoptryk af de 11 digtsamlinger som Michael Strunge nåede at udgive. Fra debuten i 1978 til den sidste udgivelse, Billedpistolen, i 1985.

Jeg synes den nye udgave er helt sindssygt smuk, hvilken bedre grund til at anskaffe sig den? Jeg spørger bare.

Kærlig hilsen, Tove af Tove Ditlevsen

Bogforside: Kærlig hilsen, Tove

Titel: Kærlig hilsen, Tove
Forfatter:
ISBN: 9788702292473
Udgivelsesdato:
Forlag: Gyldendal
Sprog: Dansk
Genre: Brevsamling
Format: Hæftet
Sideantal: 100

Da Tove Ditlevsen i 1969 besluttede at skifte forlag, henvendte hun sig til Mogens Knudsen, direktør på Gyldendal, som tog hende ind. Dette er en brevsamling mellem de to i årene 1969-1975, som både viser deres tætte samarbejde, men også det nære forhold de to opbygger.

Det er sjovt som Tove D. har stjålet mit hjerte, når man tænker på hvor lidt jeg brød mig om hende i folkeskolen og gymnasiet. Men altså, har man ikke bare lyst til at læse alt hun nogensinde har skrevet?

Har du nogle af ovenstående bøger på din radar? Eller har du måske allerede læst nogen af dem?
Del endelig dine tanker i kommentarfeltet nedenunder.

Tags:

michella b.

blogger, boghandler. bosat i odense. bog- & technørd. i <3 some

Blog Comments

[…] 10 bøger på min radar | Bogudgivelser fra efteråret 2019 […]

Leave a Comment