Det blev til ni 5-stjerners bøger i 2017

Min læsning og læsetid i 2017 har været markant anerledes end de seneste år. Flere ændringer er der sket – jeg har læst markant mindre end jeg plejer (i skrivende stund tæller den læste stak 42 bøger), bøgerne jeg har læst rammer nye genre og jeg er blevet mere bevidst om hvad jeg rent faktisk samler op. En udvikling jeg er enormt glad for, men som også kræver en form for tilvænning. Om mine ændrede læsemønstrer er grunden til at jeg i år har ni femstjerners bedømmelser, kan jeg ikke helt finde ud af, men ni er i hvert fald mange for mig. Og særligt når man holder det oppe imod antallet på den samlede læsning. 


Trækopfuglens krønike anmeldte jeg i november, se anmeldelsen her. Den gjorde noget helt særligt for mig. Den bragte mig ind i en speciel stemning, og selvom bogen var 700 sider lang var den på intet tidspunkt uoverskuelig. De forskellige karakterer man møder i romanen er flerdimensioneret og fandens interessante. Med det lille skud af magisk realisme som Murakami drysser over historien, kunne det ikke blive til andet end en af årets bedste bøger! 
Vegetaren af Han Kang læste jeg på min ferie i Thailand, jeg har omtalt den i dette indlæg. Jeg lod mig rive fuldstændig med at Yeong-Hye’s historie. Som karakter var hun enormt interessant, som værende et levende væsen der både er komplet fandenivoldsk og komplet underdanig. Den udvikling hun gennemgår i romanen sidder fast inden i mig. Det er en historie jeg ved, jeg aldrig vil glemme.  Stay with me af Ayòbámi Adébáyò rørte mig, overraskede mig, tryllebandt mig. Historien om Yejide formår at være vildt nærværende, samtidig med at historien konstant tager røven på en. Det er en imponerende debut, som jeg håber vil glæde mange læsere verden over. 

“If the burden is too much and stays too long, even love bends, cracks, comes close to breaking and sometimes does break. But even when it’s in a thousand pieces around your feet, that doesn’t mean it’s no longer love.”

Gift af Tove Ditlevsen. Oh my… Jeg ved hverken hvor jeg skal starte eller slutte. Tove Ditlevsens biografiske værk rørte så mange ting i mig, at jeg stadig bliver helt overvældet af at tænke tilbage på bogen. Det er en af mine all time favoritbøger.
Just Kids af Patti Smith. Patti, Patti, Patti. Jeg føler hun er den jeg snakker mest om. Pt. i stærk konkurrence med Tove. Just Kids er en fortræffelig roman, og selvom jeg ikke føler den indeholder ligeså meget dybde og intensitet som M Train, er det stadigvæk en bog jeg kommer til at læse igen og igen. 

Transfervindue af Maria Gerhardt handler om det dystopiske Nordsjælland, der er blevet til et stort hospice. Den er sammensat af små fragmentariske glimt ind i en syg sjæl, der kæmper for overlevelse. Det er en bog der gør ondt, men det er et vanvittigt smukt lille mesterværk. 
Harry Potter og de vises sten af J. K. Rowling. Harry Potter 4-evaaahhh!
Til forsvar for dyrene af Matthieu Ricard er en naturfaglig bog om menneskers mentalitet, når det kommer til andre levende væsner. Her særligt specifikt vores milliarder af følelsesvenner som bliver slagtet, skindet og behandlet (som dyr) dårligt hvert eneste år. Det er en bog der åbner øjnene for de ting vi ikke vil vide, men vi virkelig burde vide. Jeg ville inderligt ønske alle samlede denne bog op. 
Bitch Planet af Kelly Sue DeConnic og Valentine De Landro er den mest kick ass tegneserie, jeg længe har læst. Hold nu wauwsa for en fantastisk historie, et fantastisk koncept og en helt fantastisk udførelse. Det er fandme for lækkert!

Hvilke bøger har været dine bedste læseoplevelser i 2017?michella b.

blogger, boghandler. bosat i odense. bog- & technørd. i <3 some

Blog Comments

Der er så mange spændende anbefalinger her! Den eneste jeg har læst er 'Gift' og ja, den er ret heftig! Nå ja, og så Harry Potter selvfølgelig 🙂

Jeg synes bare alle burde tage dem fra en ende af!

Leave a Comment