Mid Year Book Freak Out Tag 2018

Puh, man må da sige at sommeren er over os. Jeg render rundt i en konstant svedende tilstand. Nu ved jeg godt at jeg siger det forbudte; men jeg er ved at være træt af det. Heldigvis har jeg aircondition på mit arbejde, så er de otte timer i det mindste reddet. 

Nå, men det var ikke det, det skulle handle om. Halvdelen er året gik nemlig – for over en måned siden, men hellere sent end aldrig #amiright. Og i den forbindelse har udført Mid Year Book Freak Out Tag både i tekst og video (nederst), som jeg også gjorde sidste år

1) Den bedste bog jeg indtil videre har læst i løbet af 2018? 
Det har uden tvivl været Alt må vige for natten af Delphine de Vigan. Det var den første bog, jeg læste i år, og som jeg allerede forudsagde dengang, bliver det nok den bedste, jeg kommer til at læse. Den er så vanvittigt god.

Links: Anmeldelse – Køb – Goodreads

2) Den bedste efterfølger du har læst i løbet af 2018?
Det er ikke mange bogserier jeg læser, efter jeg mere eller mindre er stoppet med at læse YA. Så ikke en eneste er det blevet til (indtil videre).
3) En ny udgivelse som du endnu ikke har læst?
Oberstinden af Rosa Liksom; en bog Litfix anbefalede på sin Instagram for noget tid siden, og som røg direkte på min TBR-liste.

Links: LitfixKøbGoodreads
4) En ny udgivelse du ser frem til i løbet af det næste halve år? 
CAAASPERRR ERICCCCC udkommer – endnu engang hos Gyldendal – med sin nye digtsamling Alt hvad du ejer. Det er vist ikke første gang, jeg på primal vis forsøger at udtrykke min begejstring for ALT hvad han laver. Vel?

Links: ForudbestilGoodreads 
5) Hvilken bog har været den største skuffelse?
Nuets kraft af Eckhart Tolle. Jeg er begyndt at bruge Mofibo til at høre en masse faglitteratur. Sagen er den, at jeg – efter jeg er blevet bogansvarlig – har set mig nødt til at udforske flere genrer og grene af litteraturen end jeg normalt ville. Derfor Tolle. 
Men grunden til at den egentligt skuffede mig var, at jeg gik ind til bogen med et postivt sind – håbede den kunne lære mig noget om at trække vejret og være i nuet, men det blev simpelthen alt for religion-tungt og surt at komme igennem.

Links: Mofibo – KøbGoodreads
6) Den bog der indtil videre har overrasket mest? 
Det har helt hundrede været Rynkekneppesygen af Peter Adolphsen. Det er en fuldstændig vanvittig historie, hvor en virus bryder ud … Og alle begynder at få rynker og bolle. Selvfølgelig tematiserer bogen andre ting, men det er essensen af handlingen, og det er mildest talt fantastisk.

Links: AnmeldelseKøbGoodreads

7) Den bedste nye forfatter (ny for dig)? 
Selvom det altid er kedeligt at skulle gentage sig selv, så er jeg nødt til at sige Delphine de Vigan. Jeg har lyst til at kæmme hele hendes forfatterskab.

8) Nyeste fiktive forelskelse? 
Nope.

9) Den bedste nye karakter? 
Nadia fra Exit West er en af de karakterer der har sat sig fast. Jeg nød generelt alle bogens modsætninger, og Nadia var sådan et interessant og frisk pust til historiens ellers tunge emner.

Links: KøbGoodreads 

10) En bog som fik dig til at græde?
Den, der lever stille af Leonora Christina Skov. Den bog rørte mig generelt langt mere end gennemsnittet. Jeg følte virkelig med hele fortællingen, med karaktererne, og når man lever sig så meget ind i en historie, kan det jo nærmest ikke undgås.

Links: AnmeldelseKøbGoodreads

11) En bog som gjorde dig glad?
Det var overraskende svært at finde en bog til dette spørgsmål. Jeg endte med at vælge Supersaurus – Raptorer i paradis af Jay Jay Burridge. En børnebog, hvor man følger en ung badass pige i en verden, hvor dinosaurer stadigvæk eksisterer.

Links: KøbGoodreads

12) Den bedste filmatisering du har set i første halvdel af 2018? 
Hvis jeg har set nogen, har jeg måske genset en af de tre Hobitten film. Det er det eneste jeg kan komme i tanke om.

13) Den bedste anmeldelse du har skrevet? 
(Sidste gentagelse, promise) Rynkekneppesygen af Peter Adolphsen. Kender I det når man læser en bog, og den efterfølgende farver måden man taler på? Det var min oplevelse med Rynkekneppesygen, så det gjorde anmeldelsesprocessen vildt interessant.

Links: Anmeldelse – Køb – Goodreads

14) Den flotteste bog du har anskaffet dig i 2018?
Til dette spørgsmål har jeg valgt Elastik af Johanne Bille. Jeg elsker bøger med et grafisk design på omslaget, og jeg elsker generelt alt Gladiators grafiske arbejde. Good job you.

Links: AnmeldelseKøbGoodreads 

15) Hvilke bøger skal du have læst inden 2018 er omme? 
Selvom jeg kunne hive den ene stak efter den anden frem fra mine reoler, må jeg nok lige prøve at holde mig i skindet. Derfor fremhæver jeg de 8 bøger jeg gerne vil læse i 2018, som jeg skrev et indlæg om i starten af året. Jeg har på nuværende tidspunkt læst Rend mig i traditionerne af Leif Panduro, og jeg er halvvejs i Tove Ditlevsens samlede noveller. Det er det.

Det var alt for denne omgang. Tak til Frk. Litteratur for at oversætte spørgsmålene, selvom jeg vist har omformuleret dem som det passede mig til dette indlæg. Gå lige ind og læs hendes indlæg også, hvis du ikke allerede har gjort det.

Og fortæl endelig i kommentarfeltet, hvis du har nogle gode svar til et eller flere af spørgsmålene. 

michella b.

blogger, boghandler. bosat i odense. bog- & technørd. i <3 some

Blog Comments

Jeg læste 'Rynkekneppesygen' efter at have læst din anmeldelse og den er bare så fed! Fik også min mor til at læse den og hun var helt vild med den! Griner stadig over den ind i mellem – især når jeg kommer til at tænke på supermarkeds-scenen 😀

Ej, hvor er det dejligt at høre. Det er det bedste, når man kan dele glæderne på den måde 😀 Men det er altså også bare en fårking fed bog, ahaha.

Leave a Comment