Top 6: Gyserfilm

Gennem de sidste par år har jeg “lært” mig selv at se gyserfilm igen; jeg elsker kicket og adrenalinen der pumpes rundt i min krop, mens jeg ser denne genre. Efter successen ved mit “Top 6: Tv-serier“-indlæg, tænkte jeg at jeg ville prøve igen og se om der er nogle gyserfilms-seere blandt mine læsere! Derudover står denne måned jo i gysets tegn, takket være den gode højtid, Halloween! 
1. Evil Dead (2013): Dette er et remake af filmen af samme navn fra 1981. Jeg så den første gang i tirsdags uden at vide hvad jeg gik ind til (jeg har ikke set den originale), og hold da op hvor jeg hoppede, skreg og jeg var sikker på at jeg ville dø inden filmens ende. Den indeholder en masse fede effekter, og det er den absolut bedste gyserfilm jeg nogensinde har set! 
2. Sinister (2012): Sinister så jeg henover sommeren i fællesskab med min bedste ven, det er en film om. Wait for it.. The boogey man! Eller Bøhmanden som vi ville kalde ham på dansk. Filmen her er utrolig “nøjeren” på en mere afslappet måde. Jeg har lyst til at kalde det for “voksen paranoia”, hvis det kan skabe noge associationer hos nogle af jer! Ha. 
3. El Orfanato (2007): Spaniere er nogle (hvis man spørger mig) virkelig talentfulde filmskabere, og dette gælder bestemt for denne tredje plads. “Børnehjemmet” er en smuk og foruroligende fortælling – som jeg måske ikke ville sætte under betegnelsen gyser, når alt kommer til alt – dog, har den nogle meget skræmmende elementer, og det er bestemt ikke en film jeg ville lade et barn se! 
4. The Exorcist (1973): Det er de færreste kultfilm der ender med at imponere mig, dog synes jeg at den oprindelige “Eksorcisten” er fantastisk, og charmerende på sin helt egen måde (modsat en film som “Rosemary’s Baby” fra 1968, snoooork). Dog er dette langt fra en film jeg ville sætte på for at blive skræmt. 
5. The Skeleton Key (2005): Det er efterhånden et par år siden, at jeg så denne film. Jeg husker den dog som vældig god og den er også røget på min huskeliste over film på IMDB. Derudover er den med Kate Hudson, hende er jeg jo vældig glad for! 
6. The Ring (2002): Denne gyser kan vel efterhånden få klassikerstatus, jeg tvivler i hvert fald på at der findes mange mennesker der endnu ikke har set den (du har set den, ikke?). Jeg elsker “The Ring” selvom den egentligt ikke skræmmer mig fra vid og sans, jeg synes bare det er en fantastisk film, og jeg glæder mig meget til at få læst bogen bag filmen. 
Hvordan har du det med gyserfilm? Er det et go eller et no go? 

michella b.

blogger, boghandler. bosat i odense. bog- & technørd. i <3 some

Blog Comments

Hvis det ikke var fordi, at jeg ikke tør være alene i 6 måneder efter at have set en gyserfilm, så ville jeg helt klart se alle dem her. Faktisk har jeg set de tre sidste – men jeg vil ikke igen! ;p

Hahaha! Jeg har haft det på (næsten) samme måde, jeg turde i hvert fald ikke være alene de efterfølgende dage. Nogle gange kommer de bare godt og grundigt ind under huden på en :b
Jeg er heldigvis kommet over det, og nu er det en af mine favoritgenrer! ^^

Jeg er helt vildt bange for gyserfilm, og jeg har derfor heller ikke set The Ring, fordi jeg simpelthen ikke tør. Hende pigen med sort hår og hvid kjolen inder mig for meget om dem fra Forbandelsen – en film jeg heller ikke har set, men som jeg så et billede af for en del år siden og alene af den grund fik mareridt i et halvt år efter. Jeg har alligevel set en del gyserfilm, synes jeg selv, men det bliver aldrig en genre jeg sætter mig ned ALENE og ser. Det bliver jeg simpelthen for panisk over. En gang så jeg en film med zombie epidemier, hvor jeg skreg helt vildt op over slutscenen, hvor man idyllisk ser de få overleve kører bort, og den virkelig dårligt lavet zombie kommer ind og ryster sine løse og lemlæstede kropsdele. Folk bliver oftest mere bange for mig end for de gyserfilm, de ser sammen med mig. Dog kan jeg ret godt lide The Ward, men det er på grund af dens psykologiske aspekt.

Jeg elsker gysere. Det er mig og kærestens yndlingsgenre at se sammen. Så vi har da også set de fleste af dem, du nævner, og har været ret vilde med dem. Specielt Børnehjemmet er virkelig fed! Selvom den ikke som sådan er vildt skræmmende, så er historien det altså ret meget 🙂

Oh, du er den første jeg har "mødt" der ikke har set The Ring, det var da imponerende. Selvfølgelig, hvis du ikke bryder dig om at se dem, så er det nok heller ikke lige den der har stået øverst over film du skal se ^^
Jeg har aldrig set The Ward, men det må jeg da næsten! 😀

Børnehjemmet er intet mindre end fantastisk, det er virkelig en af mine all time favorites! Men det lyder hyggeligt med kæreste-gyser-hygge ^^

Vi så The Skeleton Key med Æg for ikke så længe siden igen – max to (okay, et par….) år siden. ^^
Jeg hader gyserfilm. Jeg elsker at hade gyserfilm.

Det var nu også mens vi gik på gymnasiet, så ja, mindst to et halvt år siden! 😀 hahaha.
Du ELSKER gyserfilm, du har næsten indset det.

det er virkelig mange år siden jeg sidst har set en gysterfilm, måske vi skal helt tilbage til The Ring fra 2002 eller Forbandelsen.. Jeg var med på Saw-bølgen da den kørte, men hoppede lidt fra da de begyndte at lave film nr. 100.. Nu er jeg altså blevet for stor en kylling, og The Walking Dead er rigeligt for mig 😉

Åh, puha. Den sidste gang jeg forsøgte at se en gyserfilm var sidste januar, hvor jeg lokkede Nico til at se 'The Woman in Black' (men kun fordi Daniel Radcliffe var med, hahah). Før det havde jeg ikke set en gyser før 'Paranormal Activity 1', som stadig fremkalder kuldegys, når jeg tænker på den. Sommetider har Nico og jeg snakket om den – og så kan vi ikke sove i 3 timer efter. Ingen af os kan holde til det :'D .. Hahaha.

Jeg tør slet ikke mere!

Åhja, der er mange der ryger af på den (inklusiv mig selv); men The Walking Dead er også bare priceless!

Hahaha! Det er meget sødt, men så passer I jo også godt sammen 😀

Jeg får mareridt bare af det indlæg der. Er den sygeste pussy.

Åh, det er jeg ked af! 😀

Leave a Comment